top of page

קהילת FemTech Israel  מציגה:

אירוע שולחנות עגולים שכל כולו מוקדש לקידום האקוסיסטם

יום חמישי 17.11.22 | 8:30-13:00 | גוגל קמפוס תל אביב

שותפים
2 moon_2.png

FemTech IL היא קהילה מקצועית שהוקמה על ידי שלי בלוך, ומאגדת את כל העוסקות והעוסקים בתחום בתעשייה המקומית. מטרתה ליצור אקוסיסטם חזק לקידום שירותים, מוצרים וחדשנות עבור צרכי נשים וחיזוק המודעות להיבטים מגדריים בכל שלבי הפיתוח והעיצוב של פתרונות טכנולוגיים.


WE PUT THE FEM IN TECH

 

אירוע השולחנות העגולים הוא אירוע ראשון מסוגו באקוסיסטם ומטרתו להיות צעד משמעותי נוסף בעשייה של חברות וחברי הקהילה  לקידום תחום ה-FemTech בתעשייה הישראלית והבינלאומית. 
האירוע פתוח בפני כל אנשי ונשות המקצוע משלל התפקידים באקוסיסטם הישראלי; יזמות, פיתוח, עיצוב, מחקר UX, שיווק, דאטה, עבודה סוציאלית, חינוך, רפואה, אקדמיה, מגזר ציבורי, מגזר שלישי ועוד.

מובילות האירוע

Round_Strip.png
הרשמה ותשלום
על האירוע
waves2.png

INFLUENCE THE FEMTECH ECOSYSTEM
אירוע שולחנות עגולים

פאנל מומחיות - לידתו של אקוסיסטם
האירוע יפתח בפאנל שידון בצורך בשיתוף פעולה מקיף לטובת קידום תחום הפמטק. הדוברות הנהדרות ירעיפו עלינו מניסיונן העשיר, יחוו את דעתן על האתגרים שעומדים בפני קידום פתרונות טכנולוגיים עבור נשים, ואפילו ישתפו איך הן חושבות שנכון לחזק את התחום.

עבודה משותפת סביב אתגרים מרכזיים לעתיד התחום

הפעילות בשולחנות תודרך על ידי מובילות האירוע. בכל קבוצה נלמד את הסוגיות, נדון ונעלה שאלות, ולבסוף, נחשוב על פתרונות. השולחנות יתחלקו לפי 4 אתגרים מרכזיים:

   הזדמנויות בקשר עם המגזר הציבורי

   עידוד השקעות בתחום הפמטק

   אקדמיה ומחקר כבסיס לחדשנות בתחום הפמטק

   חיזוק הקהילה והאקוסיסטם 

חגיגת נטוורקינג

זו ה-'במה' להיות בה חלק מהקהילה ומהאקוסיסטם. הזדמנות להכיר את חברי וחברות הקהילה שחולקות וחולקים איתנו את המקצוע ואת השאיפות. נלמד, נבקר וכנראה גם נקטר, אבל אחר כך - נייצר פתרונות!!

שותפים

Gynica logo.png
LOGO EXHIBITIONS (1) (1) (1).png

על אירוח הפעילות ותמיכה בקהילה

 תודה ל-

Google_for_Startups_Logo
על הקהילה

קהילת  FemTech-IL היא קהילה מקצועית השואפת לקדם שירותים, מוצרים וחדשנות עבור צרכי נשים וחיזוק המודעות להיבטים מגדריים בשלבי הפיתוח והעיצוב של פתרונות טכנולוגיים.

 

הקהילה שהוקמה במרץ 2021 מונה כיום מעל 6000 חברות וחברים ממקצועות שונים: יזמות, פיתוח, עיצוב, מחקר UX, שיווק, דאטה, עבודה סוציאלית, חינוך, רפואה, אקדמיה, מגזר ציבורי, מגזר שלישי ועוד. כך היא מאפשרת דיון והתייעצות, למידה וקבלת כלים מעשיים, חשיפה והעלאת מודעות למיזמים בתחום, הכרות ונטוורקינג לטובת שיתופי פעולה מכל סוג.

 

הקהילה פועלת בפייסבוק, לינקדאין, יוטיוב וניוזלטר חודשי, ומקיימת שלל אירועים ומפגשים (אונליין ואופליין) בנושאי פם טק, הכל לטובת קידום פתרונות טכנולוגיים וחדשנות עבור צרכי נשים וחיזוק המודעות המגדרית ביזמות טכנולוגית. 

אילו סוגיות נכללות תחת צרכי נשים?
קידום שוויון מגדרי; איזון ושילוב עבודה וקריירה; הריון ולידה; פריון; מחזור חודשי; היגיינה; אמצעי מניעה; גיל המעבר; מחלות נשיות; אינטימיות ומיניות; חינוך וחינוך מיני; זוגיות והיכרויות; מניעה והתמודדות עם אלימות מגדרית ואלימות במשפחה; ניהול קהילות נשים; התאמת מוצרים/שירותים קיימים לנשים.

הצטרפו אלינו
Facebook_Button
LinkedIN_Button
youtube.png
newlwtter.png
2 stars_2.png

בעת ההרשמה, תתבקשו לבחור כרטיס על פי נושא האתגר שתרצו לקחת בו חלק:

  1. הזדמנויות בקשר עם המגזר הציבורי

  2. עידוד השקעות בתחום הפם טק

  3. אקדמיה כבסיס לחדשנות בתחום הפמטק

  4. חיזוק הקהילה והאקוסיסטם

* אין חובה לבחור אתגר, אפשר גם לתת לנו לבחור לך את המקום :)

הרשמה ותשלום

שימו לב - מספר המקומות מוגבל 

לפרטים נוספים ושאלות femtech.israel@gmail.com

האתגרים
arrow.png

התכנסות

אג׳נדה

08:00

פתיחה

09:00

שולחנות עגולים

10:15

סיכום

12:00

עבודה בקבוצות לפי האתגרים

הרשמה כיבוד ומינגלינג

הצגת תוצרי העבודה בשולחנות העגולים

סיכום - מה הלאה?

ברכות ודברי פתיחה

פאנל - לידתו של אקוסיסטם: שיתוף פעולה מערכתי ורב תחומי לחיזוק האקוסיסטם

נשנושים ועוד מינגלינג

12:30

eye.png

לידתו של אקוסיסטם
שיתוף פעולה מערכתי ורב תחומי לקידום תעשיית הפמטק

הפאנל

מומחיות בתחומן, מעורבות ומעוררות השראה. מובילות בשדה הטכנולוגיה, העשייה הציבורית, אקדמיה, גיוס והשקעות ועוד,  שישתפו אותנו בניסיונן העשיר.

שיח שיבחן את האתגרים והחסמים של ענף שאינו נפרד מתעשיות אחרות, אלא שזור במערכות מקצועיות רבות. מדוע פרספקטיבה רחבה ושיתוף פעולה רב תחומי מהותיים לקידום האקוסיסטם וכיצד אפשר לעשות זאת. 

 

מנחת הפאנל - שלי בלוך

ד״ר אסתר לוצאטו

מנכ"לית קבוצת לוצאטו, ועורכת פטנטים

מתמחה בהדרכת יזמים, יזמיות וחברות בשלבים הראשונים של מסע הקניין הרוחני, ומלווה אותם לאורך חיי המיזם. כמי שעומדת בראש קבוצה המונה 80% נשים בהנהלה, אסתר עוסקת רבות בקידום נשים ויזמיות נשים בפרט. במקביל לעבודתה המקצועית, אסתר מקדישה כמחצית מזמנה לפעילות ציבורית וחברתית בהתנדבות לרבות בעניין פיתוח הפריפריה הגיאוגרפיה בדרום והצפון.

ענת שפרלינג

מייסדת ומנכ"לית סטודיו לעיצוב משחקים TOYA

מייסדת ומנכ"לית שותפה של Toya, סטודיו משחקים בהובלת נשים המשתף פעולה עם הפלטפורמות הגדולות ביותר בתעשיית המשחקים לפיתוח וקידום משחקים המשקפים שוויון הזדמנויות, דמויות מגוונות וקווי עלילה דינמיים יותר בכל הקשת המגדרית. לפני Toya הקימה ענת את עמותת נשים בתמונה בישראל, והובילה שינוי במעמדן ובייצוגן של יוצרות קולנוע בתעשייה. פרויקט הדגל של העמותה היה הפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים. ענת שימשה גם כיו"ר ועדת הקולנוע במשרד החינוך הישראלי.

שמרת שורץ

סגנית ראש חטיבת צמיחה ברשות החדשנות

מנהלת בכירה - פיתוח עסקי, סגנית ראש חטיבת צמיחה ברשות החדשנות.
מביאה איתה מעל ל-25 שנות ניסיון באסטרטגיה עסקית, מרקטינג ורגולציה. לפני הצטרפותה לרשות החדשנות, שימשה כמנהלת במספר ארגונים בתחומי הביו-פרמצבטיקה, מיכשור רפואי ובארגונים פיננסיים. 
מתנדבת כמרצה ומנטורית באוניברסיטת תל אביב. בעלת  תואר שני בפיזיולוגיה ותואר ראשון בביולוגיה, שניהם מאוניברסיטת תל אביב.

ד"ר איתמר נצר

מומחה בגינקולוגיה ומינהל רפואי

מומחה ברפואת נשים ויילוד ובמינהל רפואי. בעברו קצין הרפואה הזרועי של זרוע הים. בוגר בי"ס לרפואה בטכניון ומינהל עסקים ברייכמן. בתפקידו הנוכחי מנהל את אזור נתניה-טייבה בכללית. פועל בעמותת 'מדעת  – למען בריאות מושכלת' (ע"ר) עמותה ללא מטרת רווח הפועלת לקידום בריאות הציבור בתחומי הטיפול הרפואי והרפואה המונעת. כמו כן, פעיל בתחום קידום בריאות האשה דרך טכנולוגיות מתקדמות.

שמרת (1).png
Anat (1) 2 (2).png
אסתר 1 (1).png
איתמר תמונה זמנית 1.png
Round_Header_4.png
dots3.png

הזדמנויות בחיבור עם המגזר הציבורי

האתגרים

אחד השחקנים המרכזיים בזירת הפם טק הישראלית הוא המגזר הציבורי: משרדי ממשלה שאמונים על צרכי נשים כמו בריאות או אלימות מגדרית, אגפים ספציפיים שמטרתם קידום חדשנות, רשויות מקומיות כאחראיות על תושבותיהן, רשויות נלוות, ועוד. המגזר הציבורי מגלם הזדמנויות למימון, רגולציה, העלאת מודעות, שיתופי פעולה ועוד. 

למרות האפשרויות הרבות, מיזמים רבים מתקשים להכיר ולהתמצא באפשרויות סיוע ושיתוף פעולה מצד המגזר הציבורי. במקביל - המגזר הציבורי עוד איננו מודע מספיק לפוטנציאל הטמון בתעשיית הפם טק ולקלות שבה ניתן לתמוך בה. 

לכן, היכרות של מיזמים את אפשרויות התמיכה של המגזר הציבורי והיכרות של המגזר הציבורי את ענף הפם טק המתפרץ - הכרחיות כדי לאפשר לו להמשיך לגדול ולהתבסס כתעשייה מובחנת. בשולחן נדון באתגרים, בחסמים ובהזדמנויות הרבות שיכולות להיווצר מחיבורים בין תעשיית הפם טק למגזר הציבורי.  

מובילות השולחן: ד"ר אדוה ברקוביץ | מיה ביתן | ד"ר אילנה קוורטין

קידום השקעות בתחום הפמטק

תעשיית הסטארט-אפ הישראלית ידועה בעולם כולו בזכות החדשנות, הרוח היזמית והמוחות המבריקים. אך צלילה לתוך המספרים מגלה כי גם בתחום ההשקעות בסטארט-אפים קיים פער מגדרי. שווי השוק של פמטק בהיבט גלובלי הגיע ב-2021 לסדר גודל של 45.5 ביליארד דולר ועתיד להגיע ב-2030 לסדר גודל של 97.3 ביליארד דולר. אך כשבוחנים את ההשקעות באותה שנה מגלים תמונה עגומה שכן סך ההשקעות בתחום הפמטק לשנת 2021 הייתה רק 1 ביליארד דולר. בארה"ב לבדה, המובילה בתחום הפמטק, נשים מייסדות גייסו רק 2% מתוך ההשקעות שנעשו במדינה ב-2021.

 

בשולחן נדון בסוגיות שונות המובילות לפערים בהשקעות, נבחן מהם הגורמים לכך ואיך אפשר להגדיל את מרחב ההשפעה שלנו כדי לקדם ולהגיע לנתונים שיוויונים. נדון בהיבטים כמו ייצוג נשי בעולם ההשקעות, מחסור בנתונים שהם הבסיס המרכזי לקבלת מימון, הסברה וחינוך השוק, נקודות המבט של היזמת מול נקודת מבט של השוק ועוד.

 

מובילות השולחןאורן יחזקאל גזית | שרון הנדלמן גוטליב | נוי רימר

אקדמיה ומחקר כבסיס לחדשנות פמטק

תעשיית הפם טק משקפת חיבור בין עולמות תוכן שונים. סוגיות מתחום המגדר, היסטוריה, רפואה, טכנולוגיה, כלכלה, פסיכולוגיה ועוד. החיבור יוצר הבנה של המאפיינים והצרכים של נשים, אך לא זכו למחקר מספק עד כה, וכיוצ"ב, גם לא למענים מספקים. כיום, מצד אחד המחסור במידע קיים ובולט, ומאידך קיימת הכרה בכך שהצרכים של נשים שונים משל גברים ועל כן זו הזדמנות למנף מחקר אקדמי ממוקד ליצירת חדשנות בעולמות הפמטק.

 

בשולחן, נקיים דיון שיחבר בין עולמות הפטנטים, המחקר הרפואי, מסחור ידע וטכנולוגיה, היבטים עסקיים בעולמות הטכנולוגיה ועוד ועוד: האם ישנה מודעות מספקת ונוכחות של התחום בתוכניות האקדמיות השונות? מהם התחומים בהם הכרחי לבחון את נקדות המבט הנשית? איך אפשר לקדם מחקר של תחומים ותופעות שטרם נחקרו? כיצד ניתן לקשר בין המחקר לנעשה בתעשייה ובעולם האמיתי? 

 

הדיון בשולחן יאתגר את השיח הקיים סביב פם טק באקדמיה ובמחקר, כך נוכל להתניע עשייה משותפת לקידום המודעות כתחום ידע עצמאי, שנדרשת עבורו העמקה ייחודית והתייחסות מותאמת במוסדות הלימוד, בוועדות האקדמיות השונות וגם בארגונים והגופים שעובדים מול אלו.

מובילות השולחן: נסרין מסארוה-עודה | ד"ר חגית אלון

חיזוק הקהילה והאקוסיסטם

קהילת FemTech IL הוקמה במטרה לקדם את השיח על שירותים, מוצרים וחדשנות עבור צרכי נשים וחיזוק המודעות להיבטים מגדריים בשלבי הפיתוח והעיצוב של פתרונות טכנולוגיים. כגוף מרכזי, העשייה בקהילה פונה לשני קהלים עיקריים - קהל מקצועי והציבור הרחב. 

  • קהל מקצועי - אנשי ונשות מקצוע משלל תפקידים בתחום הפמטק, במטרה לבנות תעשייה מקומית חזקה - להוות גוף ידע ותוכן ; לאפשר שיתוף ידע והתייעצות; להוביל שיח מקצועי ; לקדם יחד אינטרסים משותפים וליצור שיתופי פעולה ; להעלות את המודעות למיזמים והעשייה בתחום. 

  • הציבור הרחב - מי שרק נחשפו לתחום חדש ומתחזק, ללא קשר לרקע מקצועי. זאת במטרה להסביר מזה בכלל פמטק, איך התחום משפיע על חיי היום-יום של נשים וגברים בישראל ובעולם, איך אפשר לתמוך וליצור אימפקט חיובי? כל אלו, על מנת לרתום את כל מי שחשוב להן.ם לתת מענה לצרכים שנותרו עד כה בשוליים.

 

חיזוק האקוסיסטם הולך יד ביד עם העלאת המודעות לתחום ולקהילה בשיח הציבורי. על כן, המטרה שלנו באתגר זה, היא לחזק את הקהילה פנימה והחוצה; חיזוק המודעות לפמטק בשיח הציבורי, על מנת לאפשר המשך עשייה עשירה בעולמות הפמטק. 
 

מובילות השולחן: טל חבושה-ברק | שלי בלוך

מגזר ציבורי.png
מימון (1).png
מחקר.png
חיזוק.png
אג׳נדה
הפאנל
bottom of page